House Sa

Sachsenhausen, Waldeck
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Architects
Christoph Hesse Architects
Location
Sachsenhausen, Waldeck
Year
2017

Villa Saure is the result of a close collaboration between the client and the architect. The concept is structure that provides a balance between joint activities and individual interests. Therefore, the rectangular ground floor serves as communal area with a direct access to the garden.
Space to retreat is provided in the upper floor. The owners asked for more personal spaces, enriched by a common area where they can work. Four symmetrical volumes clearly define the private rooms on the outside and inside, seeming to fly over the solid ground floor.
The building is located at the intersection of two streets on a hillside. Thanks to the position, the owners can enjoy a wide view to the landscape, a close contact with nature and good natural lighting conditions, the latter is further accentuated by the white facades.

Related Projects

  • Law Firm In A Brewery
    Martin Schmitt Architektur
  • Canteen Ecole Voltaire
    Martin Schmitt Architektur
  • HQ CORDEEL
    Binst Architects
  • Foshan Poly • OPUS ONE
    CCD (Cheng Chung Design)
  • Lattenburg
    he und du ZT KG

Magazine

Other Projects by Christoph Hesse Architekten

Villa F
Titmaringhausen
Green Energy Facilty
Referinghausen
StrohTherme
Referinghausen
Between Tracks & Road
Korbach
Tower House
Bromskirchen
Room of Silence
Korbach